Shopping!

Idag har vi varit på besök på Karlstads Hundcenter och botaniserat bland deras breda utbud, Foxy kollade mest in tugg och karameller medans jag klämde och kände på alla fina selar, koppel och halsband.. 

Foxy lokaliserade och kontrollerade så att hennes mat fanns inne, såklart den gjorde!

Foxy hittade en mjuk fäll hon tyckte vi skulle ha i bilen.

För mycket fint att välja på!! De hade även ett bra utbud av reflexprodukter, ska inventera det här hemma och komplettera senare. 

Foxy valde ett gott hundtugg och en påse karameller.. vad jag tyckte vi behövde vet bara min plånbok 😎

Annonser

Deje Kalaset!

Idag var det kalas i byn! SJälvklart passade jag på att dela ut lite godispåsar till alla Dejliga fyrbenta vänner och diskutera med deras tvåbenta vad just de skulle vilja ha här i Deje. Fick även en hel del intressanta kontakter.

Vi stod utanför butiken Ljuva hem som säljer vacker inredning till priser man inte kan motstå. Vi samspelade där med representanter för de vitaminer och mineraler som hjälpt mig och Foxy få en bättre hälsa och välmående.

Kl 13 var det dax för uppträdande av Lill-Babs! Som vanligt grep jag tillfället att miljöträna med Foxy, något jag alltid har gjort då det är viktigt för en tävlingshund. Vi har varit Cowboys, tränat bredvid en brandbil och dansat till dragspel genom åren. Denna gång fick Lill-Babs syn på oss och bjöd in oss att showa lite medan hon sjöng ”En tuff brud i lyxförpackning” Passade Foxy som handen i handsken, jag frös å var mindre vackert klädd…

collagelillbabs.jpg

Tack Marco och Maria för bilderna!

Färgen orange

Nu kommer ett inlägg som speglar en av alla saker som min dröm består av, färgen Orange.

Färgen uppkom första gången när vi började tävla med laget Selexy 2014.
I hundsporten Freestyle finns en inofficiella grenen Teamwork to Music som är en lagklass där det  måste vara mer än 6 tassar och fötter på planen. Man kan tävla med en hund och två förare, två hundar och en förare eller många förare och hundar.

På festivalen Putte i Parken var vi 3 personer med var sin hund som skulle ha uppvisning. Vi gjorde ett program där vi var på planen samtidigt och gjorde samma saker. Vi tyckte att detta var så skojjigt så vi bestämde för att satsa på tävling.
Det var jag och Foxy, Johanna och Selma samt Elin och Leo.

Vi fick stora framgångar och kvalade till SM 2014, 2015 och 2016 samt blev Årets Vinstrikaste lag 2015.

Foxy och Leo är Tollare och oranga (röda) samt Selma är en Kerry Blue Terrier och Svart.
Loggan och lagets färger blev svart och Orange.

12439062_10205984570273123_5153982632664399372_n

Foxy är min trogna arbetskamrat och vi har gått igenom mycket, hon är orange likt en räv och hennes färg gör mig glad, den står för vilja och kärlek.

Fysläger för hund!!

Hur tränar vi vår hund för att den ska hålla länge?
Hur ser vi när något inte stämmer?
Hur känns min egen hund?

Under 2 hela dagar går vi igenom:

Hur hunden rör sig.
Hur vi kan stärka och bygga – muskler, kondition och hjärna,
Varför vi ska träna allt.
Vi lär oss friskvårdsmassage och knyter ihop alla nya kunskaper med hjälp av övningar och riktad träning för varje hund.

Det här lägret passar alla hundar, vi anpassar övningarna efter individen.
Hunden bör kunna slappna av bland andra hundar.

Vi riktar oss till hundägare som är intresserade av träning och en hållbar hund.

Tid: 28-29/10
Plats: Dejliga Tassar
Instruktör: Jessica Axelsson, Simply Basic Friskvård
Pris: 1600 kr
Antal: max 6 ekipage
Frågor, mer info och anmälan: jessica@simplybasicfriskvard.se

4/8 Framtidsplaner

Synligt har kanske inte så mycket mer hänt, mer än att jag tillbringar en del tid i lokalen för träning. Däremot är det mycket jobb som blir gjort på papper.
Jag planerar och funderar.
Jag har varit på möte med ännu en samarbetspartner, planerat inför kommande höst och insett att det omöjliga nog är möjligt!

Det är detta jag vill dela med mig av, att allt är möjligt!

Jag kommer under hösten samla på mig mer kunskap för att sedan kunna erbjuda detta vidare. Jag vill ge ett alternativ till den behandling som erbjöds mig och Foxy när hon blev skadad, ett alternativ som för mig var lättare och roligare!

Håll utkik! Jag tänkte starta upp lite öppna träningar för att se vad just ni där ute skulle vilja göra med er hund! Jag har massor av idéer, men tar gärna emot fler!!

orangelove

Min underbara mamma har hjälpt mig så jag nu har en sådan fin tröja! Tack lilla Mamma!